Kleding bedrukken

Als service kunnen wij bij De Jong Sportkleding naast het leveren van sport- en werkkleding ook kleding (of andere stoffen producten) voor u bedrukken met tekst en/of (eigen) logo’s. Dit kan al vanaf 1 stuk. Ook wanneer u de kleding niet bij ons gekocht heeft. Wij maken zelf veel gebruik van hoogwaardige folie transfers, maar er zijn meerdere manieren om uw kleding van reclame te voorzien. Hieronder leggen we een aantal methoden uit en bespreken we de voordelen van iedere methode.

 

Foliebedrukking

De door ons meest gebruikte manier is folie bedrukking. Dit is een relatief goedkope manier om uw kleding van reclame te voorzien. De tekst en/of logo’s worden uit folie gesneden en vervolgens met behulp van een warmte pers op de kleding geperst. Folie transfers kunnen gebruikt worden op kleding van katoen, polyester, elastan of een mix daarvan. Omdat de folie laag heel dun is, voel je deze niet op de kleding zitten. Folie transfers zijn dan ook ideaal geschikt voor sportkleding. De gesneden varianten hebben wel een beperkte mogelijkheid qua aantal kleuren per opdruk. Mocht het niet mogelijk zijn om uw logo uit te snijden, dan kunnen we overgaan op een hoogwaardige full colour transfer (zeker geen geprinte variant, want deze zullen gegarandeerd vervagen). Voor kleding die intensief gebruikt en veelvuldig gewassen zal worden, gebruiken wij altijd deze hoogwaardige premium transfers. Er is altijd een mogelijkheid die past bij uw wensen.

 

Sublimatie

Wij zijn ook in de mogelijkheid om kleding te sublimeren. Sublimeren is een zeer hoogwaardige manier van “bedrukking”. Je legt namelijk niets ‘op’ de kleding, maar dit werkt met inkt die in de kleding trekt door middel van zeer hoge pers temperatuur. Het grote voordeel hiervan is dat de meest gedetailleerde en kleurrijke logo’s gemakkelijk in de kleding gedrukt kunnen worden. Daarnaast is sublimatie ook ultiem slijtvast. Je kunt de kleding op hoge temperatuur wassen zonder dat de inkt uit het shirt gaat of de kleuren in elkaar overlopen. Er zitten echter ook nadelen aan sublimatie; het is namelijk alleen mogelijk om polyester materiaal te sublimeren. Daarnaast moet de kleding licht van kleur zijn (bijv. wit, geel, lichtgrijs, lichtblauw enz.) om alle kleuren tot hun recht te laten komen. Wilt u andere kleuren kleding laten sublimeren, dan gaan we over op volledige custom made kleding. Mocht u sublimatie overwegen, dan helpen wij u graag verder.

Foliebedrukking en sublimatie kunnen wij u in eigen beheer leveren. Naast deze technieken hebben wij ook een vaste partner voor zeefdruk en borduurwerk. Hierdoor kunnen wij u ook deze technieken tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding aanbieden.

 

Zeefdruk

De zeefdruk dankt zijn naam aan de soort zeef die gebruikt wordt om een bepaalde tekst of afbeelding op een product te ‘drukken’. Onder de zeef ligt een mal die op bepaalde gedeelten de verf doorlaat zodat er een patroon ontstaat. Het voordeel is dat er meerdere kleuren over elkaar gedrukt kunnen worden en daarnaast heeft het een lange levensduur. Een nadeel van zeefdruk is, dat het vaak pas interessant wordt bij grotere oplagen omdat de opstartkosten (het maken en uitsnijden van de mal e.d.) relatief hoog zijn.

 

Borduren

Als laatste kunt u kiezen voor een klassieke en tijdloze manier van ‘bedrukken’, namelijk het borduren van kleding. Borduurwerk is zeer stevig, ook na veelvuldig (warm) wassen en ziet er luxe uit. Het grote voordeel van borduurwerk is uiteraard de lange levensduur. Een nadeel is dat het vrij dik aanvoelt ten opzichte van de overige bedrukkingsmethoden. Zolang het een klein oppervlak of tekst betreft is dit geen probleem. Worden het grotere ‘ingekleurde’ afbeeldingen dan zal dit wel te voelen zijn tijdens het dragen van de kleding.

 

Welke techniek is geschikt?

Heeft u interesse in een van onze diensten? Of vraagt u zich af wat voor u de meest geschikte methode is? Graag bespreken wij met u de mogelijkheden. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend een prijsopgave of offerte aanvragen. Omdat de prijs zeer sterk afhangt van het soort bedrukking en het logo geven wij hier geen standaard prijslijst om misvattingen te voorkomen.

 

Voor (aan)vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Bij voorkeur via de mail:

info@dejongsportkleding.nl

Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren met een advies en/of prijs op maat.